Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  🐶 Minden, ami kutya 🐶

  A háziállatok gyógyító ereje! Így légy egészséges a kedvenceddel!

  /
  /

  Akinek van háziállata biztosan egyet ért azzal, hogy a kedvencek gyógyító hatással bírnak. Megtöltik szeretetükkel otthonainkat, összehozzák a családot, és a legújabb kutatások szerint az egészségünkre is vigyáznak.

  Florence Nightingale, angol ápolónő, akinek nevéhez fűződik a modern nővérképzés, valamint a betegellátás reformja, már 1860 kijelentette: „Egy kis házi kedvenc társasága rendkívül jó hatással van a páciensek közérzetére, főként azokéra, akik régóta valamilyen krónikus betegségtől szenvednek.”

  Ezzel a szerető gazdik ma is tisztában vannak, és a tudomány szakemberei most is azon dolgoznak, hogy kiderítsék, milyen jótékony hatással vannak az emberi szervezetre a háziállatok.

  Egy, az American Journal of Cardiology szaklapban közzétett tanulmány szerint nagyobb eséllyel élték túl a szívinfarktust azok a személyek, akik kutyatulajdonosok voltak, mint akiket nem várt odahaza egy édes négylábú. Egy másik kutatásban pedig azt figyelték meg, hogy egy házi kedvenc megléte, beszerzése fél év alatt képes a magas vérnyomást lecsökkenti, szabályozni. Arra is fény derült, hogy a macska dorombolása is nyugtató hatással bír, enyhítheti az izomfájdalmat, megszüntetheti a gyulladásokat és csökkentheti a káros stressz szintjét is.

  Hogyan javítsunk egészségi állapotunkon, a házi kedvencek segítségével?

  1. Beszéljünk hozzájuk

  Ez segít abban, hogy kimondjuk azokat a dolgokat, amelyek a lelkünket nyomják. A cicánk, kutyánk, papagájunk nem fog ítélkezni felettünk, egyszerűen csak „végighallgat”, megértéssel viszonyul. Ezáltal nő a biztonság- és komfortérzetünk.

  2. Simogassuk őket

  Nem is gondolnánk, de egy állat simogatása, cirógatása csökkenti a stresszt és hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez. Ezt tudományosan igazolták. A vérnyomás és az idegesség is mérséklődik, ha egy puha bundást megérintünk.

  3. Játszunk az állatokkal

  A játék egy olyan ősi ösztön, ami még az emberben is megtalálható, így nincs is annál jobb érzés, mint egy jó, önfeledt játszadozás a házi kedvenccel. Persze, ha az is akarja. Ilyenkor a boldogság hormonnak is nevezett oxitocin szabadul fel, így az öröm mellett javul a bizalomérzetünk is, amely a családi életünkre is kihatással van.

  4. Bánjunk úgy velük, mintha családtagok lennének

  Szinten egy tanulmányban számoltak be arról, hogy azok a személyek, akik érzelmileg is kötődtek házi kedvenceikhez, úgy kezelték a kis jószágokat, mint a családtagjukat, több pozitív egészségi hatásban volt részük, mint akik nem így viselkedtek kedvencükkel.

  5. Sportoljunk, mozogjunk velük

  A testmozgás során is jó, ha van társaságunk, és miért ne vinnénk magunkkal a nagy mozgásigénnyel rendelkező kutyánkat is szaladni. Sok esetben a háziállatok, főként az ebek, motiváltabbá tesznek.

   

  Mi a véleményed erről?
  Megosztom:
  Loading spinner

  Ajánló:

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  x