Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  🐶 Minden, ami kutya 🐶

  12, Magyarországról származó kiskutyát altattak el a svéd hatóságok

  /
  /

  A svéd Mezőgazdasági Hivatal parancsára elaltattak 12, Magyarországról származó kiskutyát Svédországban, köztük egy magyar családhoz küldött állatot, írja a Blikk.

  Az élő állat szállítására jogosult házaspárt a Dánia és Svédország közötti határon vették őrizetbe.

  A kis szőrgombóc Svédországba indult az új családjához, de a hatóságok másképp döntöttek: elaltatták

  Az egyik kutya, Molly dr. Bacsek György Svédországban élő unokatestvéréhez került volna, a lapnak Bacsek azt mondta, az unokatestvére a vírus miatt nem tudta repülővel magával vinni a kutyát, így Molly egy kis ideig Bacsekéknél maradt, amíg találtak egy szállítót, egy párt, akik azzal foglalkoznak, hogy Magyarországról Svédországba visznek kutyákat.

  Mi minden papírt beszereztünk Mollynak, ami az utazásához szükséges, az állatorvosi engedélyen át az útlevélig mindene rendben volt. A szállítók még a hatósági engedélyt is beszerezték a szállításhoz. Múlt hét szerdán adtuk át nekik Mollyt

  – mondta a férfi.

  A párt azonban a határon őrizetbe vették, házkutatást is tartottak náluk. A hatóságok pedig elaltatták a kutyákat.

  Az ottani illetékesel Bacsek elmondása szerint arra hivatkoztak, hogy a tulajdonosok nem írták alá az állatok útleveleit. “Ez nonszensz, hiszen ha Svédországban vannak, hogyan írják alá Magyarországon az útlevelet?” – fakadt ki a Blikknek Bacsek György felesége, Katalin.

  A tündéri Mollyt szállítóboxban indították útnak

  A házaspár jelenleg egy svéd ügyvédet keres. A Blikk megkeresésére sem a konzulátus, sem a külügy nem válaszolt.

  A Blikk azt írja, Svédország három hónaposnál fiatalabb állatokat csak oltással, veszettségtől mentes országból enged be, a kritériumoknak Magyarország és Molly is megfelelt.

  Frissítés:

  Még napokkal a történtek után is gyakorlatilag sokkban van a házaspár, akiket a svéd határon tartóztattak le, kutyacsempészet miatt. Ők azok, akik azt a 12 kiskutyát vitték autójukkal Magyarországról Svédországba, amiket még a határon elaltattak.

  A pár hiába próbálta bebizonyítani, hogy nekik és az állatoknak is minden irata, engedélye rendben van, meg sem hallották szavaikat a svéd hatóság emberei. Több mint egy nap raboskodás után, minden különösebb magyarázat nélkül kiengedték őket, telefonjukat és laptopjukat azonban azóta sem kapták vissza. Igazán azonban nem is az fáj nekik, amit velük tettek, hanem az állatokat sajnálják nagyon, és ahogy az állatok tulajdonosai úgy ők sem értik, hogy miért ölték meg a pár hónapos tündéri szőrpamacsokat. Nagyon remélik, hogy egyszer választ kapnak erre a kérdésükre.

  – Képtelen vagyok feldolgozni, hogy ez velünk megtörtént – kezdte megtörten lapunknak az asszony – Mi nem az állatszállításból élünk, de amikor időnk és energiánk engedi, szívesen visszük a kutyusokat, hiszen pontosan tudjuk, hogy jó helyre kerülnek. Mielőtt, több mint öt évvel ezelőtt kijöttünk Svédországba, kutyákkal foglalkoztunk Magyarországon, így otthonosan mozgunk ebben a világban. Soha nem is volt eddig semmi probléma, mindig minden tökéletesen működött a szállításánál. Imádjuk a kutyákat, így pontosan tudjuk, hogy mi kell nekik egy ilyen hosszú úton és ezt mindig meg is adtuk számukra. Felfoghatatlan, hogy most miért rontottak ránk a vámosok, amikor mindent ugyanúgy csináltunk, mint eddig – mondta sírással küszködve az asszony.

  A házaspár, a svéd határnál kiszállt a kocsijukból, hogy a vámosok ellenőrizni tudják őket. Vissza már többé nem szállhattak, így a telefonjuk is az utastérben maradt.

  – Átadtam az összes okmányt, ami minket és a kutyákat is igazolt. Jó sokáig állítottak a kocsi elejénél, amikor jött valaki, leolvasta több állat chipjét, és a számot egyeztették az útlevélben lévő számokkal, végül kiderült, hogy minden rendben van. Után egy nagy garázsba vittek minket, ahova a kocsival együtt kellett beállnunk. Kiszálltunk és utána külön raktak minket egy pici ablaktalan helyiségbe. Este kilenckor kísértek be a főépületbe, ahol megtörtént a kihallgatás, telefonos tolmács segítségével. Itt közölték, hogy kutyacsempészet miatt letartóztatnak. A kutyákat pedig elaltatják. Bevallom, forgott velem a világ, nem hittem el, amit hallok. Autóba ültettek, elvittek valahová, ahol egy cellában találtam magam. Másnap estig gyakorlatilag senki nem szólt hozzám, este nyolc körül pedig kiengedtek egyetlen szó nélkül. Visszamentünk taxival a kocsinkhoz, a telefonjaink és a laptopunk azonban nem volt sehol. Lefoglalták, azt mondták, Malmőben vizsgálják őket, aztán majd visszakapjuk postán. – mesélte nem mindennapi kalandját a neve elhallgatását kérő asszony.

  Miután hazaértek és végre beszélni tudtak lányukkal, megtudták, hogy a vámosok úgy tartottak házkutatást náluk, hogy arról nem értesítették a gyereket és házkutatási parancsot sem mutattak fel. Valószínűleg nem találtak náluk semmit, ezért engedték el őket. A család biztos benne: végleg otthagyják Svédországot és hazajönnek. A tulajdonosokkal felvették a kapcsolatot, nagyon hálásak, hogy akikkel eddig beszéltek, nem őket hibáztatja a történtekért és megértik: ők is áldozatok ebben az ügyben.

  Mi a véleményed erről?
  Megosztom:
  Tetszik
  Imádom
  Vicces
  Hűha!
  Szomorű
  Dühítő

  Ajánló:

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  x