Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  🐶 Minden, ami kutya 🐶

  Ha ezt a trükköt használod, soha többé nem kell félned a gusztustalan kártevőktől!

  /
  /

  Nyakunkon a kullancsszezon! Ezek az állatok rengeteg betegséget terjesztenek, amelyek közül az agyvelőgyulladás és a Lyme kór csak a két legismertebb… Most adunk két igen jó tippet a gusztustalan kártevők ellen!

  Már már sajnos nemcsak vidéken, de a városokban, parkokban is elszaporodtak ezek a vérszívók… A kártevők veszélyt jelentve a kutyákra, emberekre egyaránt.

  Ezért a legjobb, ha megelőzöd a bajt. A kullancsok irtóznak a borsmenta szagától. Vásárolj illóolajat, és egy kevés mandulaolajba cseppents pár cseppet, ezzel kend be a bőröd, ha erdős, füves területre mész. Ugyanezt tedd házi kedvenceddel. Elriasztja a vérszívókat!

  Ha ezt az óvintézkedést valamiért nem tetted meg a kutyasétáltatás vagy kirándulás előtt, még mindig nincs katasztrófa! Miután hazaértél, egy szöszeltávolító hengerrel gördíts végig a bőrödön. Azonnal megtudod, van-e benned kullancs.

  Egy másik házi trükk:

  „Amikor hallottam, hogy van egy ilyen nevetségesen egyszerű, természetes módja a kullancsriasztásnak, nagyon izgatott lettem. És bíztam benne, hogy tényleg működik. Imádok kirándulni, kutyámmal márciustól októberig járjuk az erdőt, és olyan helyeket, ahol hemzsegnek a kullancsok.

  Régebben hetente 1-2 kullancsotszedtem ki magamból, a kutyából pedig 5-6-ot. Bevallom, tartok a kullancsoktól, de nem szeretem a vegyi anyagokat. Épp ezért úgy voltam vele, hogy mindenképpen kipróbálom a Geránium (rózsamuskátli) olajat. Vettem egy olajat és imádkoztam, hogy tényleg beváljon.

  Egy-egy cseppet tettem a fülem mögé, a csuklóm belsejére és a bokámhoz. A kutyámat is kezeltem: a lapockája közé és a farka aljára kapott minden nap egy cseppet, séta előtt. És amikor visszajöttünk, egyikünkben sem volt kullancs. És ez azóta is így van, minden egyes séta alkalmával! Fogalmam sincs, miért működik ilyen jól ez az olaj, de őszintén szólva nem is érdekel. Örülök, hogy találtam valamit, ami olcsó és hatásos. ” Dia

  A Geránium könnyű citromos, lágyan rózsás, virágos és gyógynövényes illatú olaj. Hatása a kullancsűzés mellett igen sokrétű. Kiváló

  • antidepresszáns

  • fertőzésgátló

  • dezodoráló

  • összehúzó

  • hegesítő

  • vérzéscsillapító

  • tonizáló

  • sebgyógyító

  • enyhíti a szorongást, félelmet, a feszültséget

  • csökkenti a vérnyomást

  • jókedvre derít

  és a kullancs ellen is véd!

  A geránium a leghatásosabb egyensúlyba hozó, harmonizáló, kiegyensúlyozó illóolaj. Az egyik leghasznosabb illóolaj a nyirokrendszer méregtelenítésére és a narancsbőr csökkentésére, ezért gyakran használják nyirokmasszázs olajkeverékhez. Felgyorsítja a sebgyógyulást, fürdővízben alkalmazva. Elhúzódó sebgyógyulás esetén használhatjuk önmagában is.

  Kiváló dezodoráló, mind a személyes higiénia, mind a légfrissítők terén. A geránium jótékony hatású menstruációs problémák esetén, egyensúlyba hozza a hormontermelést, valamint antidepresszáns és élénkítő hatású is.

  Lelki hatását tekintve a geránium egyfajta biztonság- és kényelemérzetet teremt, gyengéden élénkít és kiegyensúlyoz. Illatlámpában alkalmazva csillapítja a túlzott hangulatingadozást.

  FONTOS:

  Egy ilyen házi praktikában sem lehetünk soha teljesen biztosak, ezért mindig használjunk a kutyáinkra nekik kitalált cseppegtető vagy nyakörvet és amellé még használhatjuk ezeket a trükköket is.

   

   

  Mi a véleményed erről?
  Megosztom:
  Tetszik
  Imádom
  Vicces
  Hűha!
  Szomorű
  Dühítő

  Ajánló:

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  x