Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  🐶 Minden, ami kutya 🐶

  Ha ezt látod a kutya szájában, jobb ha azonnal állatorvoshoz fordulsz!

  /
  /

  Amennyiben egy házikedvenc gazdija vagy fontos, hogy tudatosan figyeld időnként annak viselkedését felfedezve azt, ha valamit üzenni szeretne számodra. Mivel ők nem tudják elmondani hogy mi a baj, illetve az, hogy valami fáj, ezért a mi felelősségünk és feladatunk is egyben mint gondozóknak, hogy ezeket az üzeneteket megértsük.

  Időnként minden tulajdonos kerül olyan helyzetbe hogy addig nem jellemző viselkedés, vagy tünetek jelennek meg az állatnál és ilyenkor a legnagyobb kérdés az: Vajon mi a baj? Mit kell tennem? Elvigyem állatorvoshoz vagy ez csak egy múló állapot. Azonnal látnia kellene egy állatorvos vagy ráér holnap is?

  Míg egyes tüneteknek nem érdemes nagyobb jelentőséget tulajdonítani, addig más jelzések, illetve tünetek akár életveszélyes állapotokat is jelezhetnek.

  Olyan apró tünetek mint a rendezetlen szőrzet, csökkent energiahiány még a leggondoskodóbb gazdik figyelmét is elkerüli, azt gondolván, hogy múló állapot, de ezek mögött akár komolyabb tünetek is rejtőzhetnek.

  Az alábbi videóbejátszásban Dr Adrianne Mulligan megmutatja hogyan nézhetjük meg a beteg házikedvenc élettani funkcióit sűrgősségi esetben még mielőtt kiérne az állatorvos.

  Íme egy pár nagyon hasznos tipp és jótanács:

  1. Mérd meg a testhőmérsékletet. Ezt egyszerűen egy a használatban lévő házi lázmérővel megteheted. A hőmérsékletet vagy a végbélben vagy a fülben mérheted meg. A végbélbe történő hőmérő bevezetése igaz hogy kényelmetlenebb és ehhez jó, ha van egy segítséged, aki megfogja a kutyust, azonban pontosabb értékeket ad. A magas láz mindig fertőzésre, gyulladásra utaló jel.

  2. Figyeld meg az íny színét és nedvességét, illetve a kapilláris reflexet. Az íny kiszáradása, színének megváltozása gyakran betegségre utaló jel.

  3. Mérd meg a pulzust. Helyezd a kezed a kutya mellkasára és ujjaidat lazán, de határozottan nyomd a bordákhoz mindaddig, amíg nem érzed a pulzáló lüktetést. Figyeld meg a pulzus ritmusát és intenzitását.

  Bővebb hasznos információk a videó bejegyzésben. Ne feledd, a tudás egyben kötelez is, oszd meg ezt a kisfilmet más házi kedvenc tulajdonosokkal, hogy ők is elsajátítsák az otthon elvégezhető alapvető vizsgálatok lépéseit, ezáltal nagyobb biztonságot és egészséget biztosítva kedvencüknek.

   

  Mi a véleményed erről?
  Megosztom:
  Loading spinner

  Ajánló:

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  x