Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  🐶 Minden, ami kutya 🐶

  Ezek a kutyafajták élnek a legtovább

  /
  /

  1. Csivava

  A csivava sokáig él

  Amilyen kicsi a csivava (ő a legapróbb kutyafajta a világon), olyan sokáig tudja boldogítani a gazdit: ez a fajta ugyanis általában 18 évig él, de nem ritka, hogy a 20. születésnapját is meg lehet ünnepelni. A csivava egyébként Mexikóból származik, állítólag az aztékok és toltékok idejében őrzőkutyaként alkalmazták. Testéhez képest nagy fülei vannak, amikkel jól hall, és bár visszahúzódónak és csendesnek látszik, valójában gyors, játékos, sőt, harcias kutyus, aki nála nagyobb állatokat is azonnal megtámad. Hogy is van a mondás? Kicsi a bors…

   

  2. Jack Russel Terrier

  A Jack Russel Terrier ilyen kölyökként

  A Jack Russel Terrier várható élettartama 13 és 16 év között mozog, ami nagyon szép egy kutyus esetében. Kicsi, de nagyon izmos, szívós kutyafajta, akit Jack Russel plébános tenyésztett ki – bármily meglepő, a férfiról kapta a nevét is. Igazi energiabomba, állandóan játszani és felfedezni akar, kíváncsiságát soha nem lehet kielégíteni. Nagy a mozgásigénye, és elég gyakran akar dominálni mások felett. Kiváló jelzőeb, így nem ritka nála az ugatás, ám házőrzésre nem alkalmas. Konoksága miatt nehéz nevelni, de sok türelemmel bámulatos eredményeket lehet elérni nála.

   

  3. Lagotto Romagnolo

  A göndör szőrű, közepesnél valamivel kisebb termetű kutya olasz származású, és akár 14 évig is élhet. Nagyon szívós és alkalmazkodó kutya, akinek nem kell luxus ahhoz, hogy boldog életet éljen. Jó házőrző, illetve szarvasgombakereső (a szarvasgombák rémének is szokták hívni), de vadászkutyának sem utolsó, különösen a vízből hozza ki ügyesen az elejtett vadakat. Játékos természete és gyerekszeretete miatt az egyik kedvenc családi kutya, utóbbit erősíti az a tény, hogy nem vedlik, így nem kell állandóan takarítani utána, és nem allergizál.

  4. Si-cu

  Játékos és édes a si-cu

  A si-cu régen, a kínai császár udvarában kísérőeb és házőrző volt, ma azonban már inkább haszonkutyaként tartják. Várható élettartama 14-16 év, úgyhogy bőven lehet vele hosszú távra tervezni. Érős, merész kutya, de inkább arra alkalmas, hogy felvidítsa az embert játékosságával, aranyos pofijával és termetével. Nem csak gyerekek számára ideális társ, hanem az időseknek is, hiszen a móka mellett a hosszú, akár órákig tartó sétákra is kapható.

   

  5. Ausztrál juhászkutya

  Gyönyörű az ausztrál juhászkutya

  Az ausztrál juhászkutya az egyik leggyönyörűbb eb, akit valaha láttunk: szépen leomló szőrének színe rendkívül változatos, szinte minden példány más színű és rajzolatú, de ugyanilyen sokféle lehet szemének színe is. Szerencsére a gazdi sokáig élvezheti ennek a rendkívüli ebnek a társaságát, hiszen 13-16 év között van a várható élettartama. Azokon a területeken, ahol fegyelem és engedelmesség kell, nagyon jól tud működni, így keresett mentőkutyus. Mozgékony és hihetetlenül értelmes, már a tekintete is beszél – nem mindennapi élmény kapcsolatba kerülni vele. Természetéből kifolyólag nem szeret tétlenkedni, folyamatos test-és agytornára van szüksége, erre mindig fordítsunk kellő figyelmet.

   

   

  6. Beagle

  A beagle kiemelkedően okos

  A beagle az egyik legősibb vadászatra tenyésztet fajta, kiváló szaglása miatt sok helyen rendvédelmi szerveknél is alkalmazzák. Akár 15 évig is élhet, ami szerintünk nagyban köszönhető annak, hogy végtelenül türelmes és megértő fajról van szó. Legendásan szelíd, ám későn érő, úgyhogy ne kezdjük el túl hamar bántani a hibáiért. Könnyen tanul, de fontos, hogy mindig kapjon pozitív megerősítést, mert igényli, és jobban teljesít a dicséret után. Nem öleb, hanem sportkutya, ezt ne felejtsük el – szeret családi körben lenni, de nagy igénye van arra, hogy mozogjon.

   

  Mi a véleményed erről?
  Megosztom:
  Loading spinner

  Ajánló:

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  x