Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  🐶 Minden, ami kutya 🐶

  Már születésünkkor eldőlhet, hogy lesz-e kutyánk

  /
  /

  Egy új kutatás szerint az ember genetikája nagyban meghatározza, hogy az illető kutyatulajdonossá válik-e – írja az MTI. A Svéd Ikerregisztert használva a szakértők több mint 35 ezer ikerpár genetikai összetételét elemezték. Annak vizsgálata, hogy az egypetéjű ikerpárok egy, vagy mindkét tagjának van-e kutyája, megmutathatja, hogy a genetikának van-e szerepe a kutyatartásban.

  Meglepődve tapasztaltuk, hogy egy személy genetikai összetétele a jelek szerint nagy mértékben befolyásolja, hogy az illetőnek van-e kutyája”

  – mondta Tove Fall, az Uppsalai Egyetem munkatársa és a csapat tagja. Fall úgy véli, hogy a friss eredményekkel jobban megérthetik az ember és a kutya kapcsolatát.

  Könnyen lehet, hogy néhány emberben erősebb a született hajlam arra, hogy háziállatról gondoskodjon”

  – tette hozzá a szakértő.

  A kutyák a legkorábbi háziasított állatok, a kutatók szerint minimum 15 ezer éve vannak szoros kapcsolatban az emberrel. Carri Westgarth, a Liverpooli Egyetem szakértője szerint az új adatok azt sugallják, hogy a kutyatartás egészségre gyakorolt jótékony hatása talán részben a különböző genetikai tényezőkkel magyarázható.

  A mostani tanulmányból kiderült, hogy az egypetéjű ikerpárok esetében a kétpetéjűekhez képest (ahol a genetika különböző) jóval gyakrabban fordul elő, hogy mindkét testvérnek van kutyája. Ebből arra lehet következtetni, hogy a kutyatartás hátterében genetikai okok is állnak.

   

  Mi a véleményed erről?
  Megosztom:
  Loading spinner

  Ajánló:

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  x