Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  🐶 Minden, ami kutya 🐶

  Mumifikálódott a 60 évvel ezelőtt fatörzsbe szorult vadászkutya

  /
  /

  Valószínűleg egy zsákmányt üldözött, amikor beszorult egy tölgyfa belsejébe. A csersavaknak köszönhetően azonban természetes úton konzerválódott.

  Megdöbbentő jelenséget mutatott be egy Youtube-ra felöltött videó: a The Daily Woo riportere egy mumifikálódott kutyáról készített felvételeket. Az állat körülbelül 60 éve szorulhatott be egy tölgyfa törzsének belsejébe, és annak ellenére, hogy már rég halott volt, meglepően jó állapotban került elő.

  A vadászkutya konzerválódott tetemét a nyolcvanas években találták meg azok a favágók, akik egy tölgyerdő ritkításával foglalkoztak. Épp a feldarabolt fákat pakolták a teherautóra, amikor az egyik fa törzsében felfedeztek egy vicsorgó, barna-fehér állatot. Közelebbről megszemlélve rájöttek, hogy egy vadászkutya lehetett az, a későbbi vizsgálatok pedig kimutatták, hogy a szerencsétlen állat már legalább két évtizede sínylődött a fa belsejében. Ez idő alatt teljesen természetes úton konzerválódott a tölgyekben jelen lévő csersav miatt.

  A nyúzott bőrök kikészítéséhez és tartósításához is előszeretettel használják ezt az anyagot, derül ki a The Newsweek magyarázatából.

  A kutya teteme persze dögevők martalékává is válhatott volna, azonban épp úgy szorult a fa belsejébe, hogy lehetetlen volt hozzáférni. Nyolc és fél méter magasan rekedt meg egy egyre szűkebbé váló résben, miközben zsákmányát üldözte. Kiszemelt áldozata azonban vélhetően ügyesebben jött ki a kalandból, mint üldözője: valószínűleg a fa másik odván keresztül menekült.

  A vadászkutya múmiája most a Southern Forest Wood múzeumban van, itt lehet megnézni fatörzs-börtönével együtt. Állapota megtalálása óta változatlan.

   

  Mi a véleményed erről?
  Megosztom:
  Tetszik
  Imádom
  Vicces
  Hűha!
  Szomorű
  Dühítő

  Ajánló:

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  x