Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

  🐶 Minden, ami kutya 🐶

  Több százan búcsúztatták a tengerészgyalogság bombakereső kutyáját

  /
  /

  Több százan gyűltek össze Michiganben, hogy végső búcsút vegyenek egy rákos kutyától, amely háromszor is megjárta Afganisztánt az Egyesült Államok tengerészgyalogságának szolgálatában.

  A tízéves Cena számára hősöknek kijáró búcsúztatót rendeztek, mielőtt elaltatták a Michigan állambeli Muskegon múzeumhajóján, ahonnan aztán egy zászlóba csavart koporsóban szállították el.

  A fekete színű labrador, amelynél nemrég diagnosztizáltak gyógyíthatatlan csontrákot, bombakereső kutyaként szolgált a tengerészgyalogságnál 2014-es nyugdíjba vonulásáig.

  Cena búcsúztatóját a gazdája, Jeff DeYoung tizedes szervezte meg, aki, miután 2009-ben és 2010-ben is együtt dolgozott a kutyával Afganisztánban, 2014-ben örökbe fogadta az állatot. Cenát később DeYoung segítőkutyájává képezték ki, amikor a férfinál poszttraumásstressz-szindróma jelentkezett.

  “Amikor 19 évesen a tengerentúlon megtanultam, hogy mit jelent felelősséget vállalni, Cena mellettem volt. Most 27 éves vagyok és el kell búcsúznom az életem egyik legfontosabb szereplőjétől”
  – mondta DeYoung.

  A fiatal tengerészgyalogos elmondta, hogy annak idején átcipelte a folyókon Cenát és a testével óvta az állatot, amikor a tálibok tüzeltek rájuk. A kutya melegen tartotta őt éjszakánként a sivatagi hidegben és mellette volt a gyászban, amikor három hét alatt hét bajtársát is elveszítette.

  A szerdai búcsúztató részeként DeYoung még elvitte a kutyáját egy utolsó dzsipes körútra.

  A szertartáson részt vettek az amerikai tengerészgyalogság, a michigani rendőrség, a Muskegon megyei rendőrfőnöki hivatal, a városi rendőrség és tűzoltóság emberei. A GoFundMe oldalon adománygyűjtés is indult, hogy sírkövet tudjanak emelni Cenának. (MTI)

  Mi a véleményed erről?
  Megosztom:
  Tetszik
  Imádom
  Vicces
  Hűha!
  Szomorű
  Dühítő

  Ajánló:

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  x